Kako pobediti anksioznost

Kako pobediti anksioznost, pitanje koje su sebi postavili svi oni koji su bar jednom u životu imali neko anksiozno stanje ili napad panike.

Iako ne postoji jednostavan odgovor i rešenje za anksioznost, onog trenutka kada ste postavili ovo pitanje, otvorili ste svoj put ka iznalaženje načina da pobedite anksioznost.

Ubrzo ćete shvatiti da je načina zaista mnogo, i da oni zavise od više faktora, jer je anksioznost složeno emocionalno stanje koje se može javiti u različitim oblicima. 

Bez obzira na formu, intenzitet i oblike u kojima se javlja, u momentu kada anksioznost počne negativno da utiče na vaš život, potrebno je pristupiti joj ozbiljno i iznad svega sa razumevanjem. 

Razumevanje anksioznosti

Naš svakodnevni život, naročito savremeni, ne može a da ne bude ispunjen strahom i brigom, kao reakcijama na stres ili opasnosti koje potencijalno mogu da se dese. I, anksioznost je upravo to, naša emotivna reakcija i prirodni odbrambeni mehanizam na potencijalno loše situacije koje mogu da nam se dese. 

Gde nastaje problem sa anksioznošću?

Problem nastaje kada se osećaj straha i zabrinutosti postane konstantan, kada ne možemo više da ga kontrolišemo i kada se javlja prilikom svakodnevnih životnih situacija. 

I upravo, anksioznost se najčešće i definiše kao nekontrolisani, patološki osećaj straha koji nema racionalnu osnovu i koji često izaziva psihičke i telesne tegobe.

Osnova za razumevanje anksioznosti leži u poznavanju simptoma kroz koje se ona ispoljava i koji se dele u fizičke, psihološke, emocionalne i socijalne, tačnije one povezane sa ponašanjem anksiozne osobe. Spisak pojedinačnih simptoma je zaista dugačak, a među naučestalijim su:

 • Ubrzan rad srca i osećaj teskobe u grudima
 • Znojenje i drhtanje
 • Učestale glavobolje
 • Osećaj grčenja u stomaku
 • Nervoza i napetost
 • Osećaj straha i panike
 • Nekontrolisane emocije
 • Poteškoće sa koncentracijom
 • Otežano donošenje važnih životnih odluka
 • Mentalne blokade i samosabotaža
 • Samokritičnost
 • Povlačenje u sebe
 • Asocijativnost i izbegavanje javnih prostora i skupova
 • Problemi sa snom

Ono što je jasno već na prvu kada se sagledaju simptomi anksioznosti jeste da je osobi koja pati od anksioznog poremećaja znatno narušen kvalitet života i da ona ne može da uživa u svakodnevnici. Kod nekih težih poremećaja osoba postaje potpuno nesposobna da vodi normalan život.

Ako ste se pitali kako prepoznati anksioznost, odgovor je upravo kroz ove simptome. 

Šta dovodi do anksioznosti?

Iako se anskioznost povezuje sa dosta faktora koji mogu da budu okidači za nju, jedan od najdominantnijih jeste stres. Svakodnevne nagomilane obaveze, užurbanost, rokovi i pritisci su okidači za stres koji se nagomilava, i koji kada ste mu izloženi predugo mogu dovesti do anksioznih stanja i gubljenja kontrole.

Pored stresa jedan od glavnih okidača za anksioznost mogu da budu i neprijatni životni događaji, koji su ostali kao trauma u našem umu. Sklonost anksioznosti može da bude i deo genetskog nasleđa, ali i određenih narušenih hemijskih procesa u organizmu koje dovode do manjka hormona kao što je serotonin. 

Kao jedan od potencijalnih uzročnika anksioznosti jesu i zdravstveni problemi koji nose sa sobom određena ograničenja, ali i konstantan strah od toga da nam ne bude lošije. A jedan strah koji i kada je osnovan, može sa sobom da povuče druge i da vas olako odvede u stanje početne anksioznosti.

Neki od vas mogu tačno da identifikuju okidače za anksioznost, dok drugi i ne baš. Bez obzira u koju grupu da spadate važno je da ste je svesni i spremni da se izborite sa njom.

Važnost pobede anksioznosti leži u činjenici da dugotrajna izloženost anksioznosti može da ostavi trajne fizičke i psihološke posledice.

Kako anksioznost utiče na naš svakodnevni život

Osobe koje pate od anksioznosti često ne mogu da u potpunosti uživaju u životu, prevashodno jer nisu u stanju da obavljaju dosta aktivnosti. 

Konstantan osećaj iscrpljenosti i potreba za izolovanošću, može da vas odvede i u stanja koja su slična depresiji. Ovo povratno utiče na vaše međuljudske odnose, jer anksiozne osobe izbegavaju druženje i socijalne interakcije zbog straha od kritike i procene.

Svakako da ovo utiče i na vašu radnu sposobnost, naročito kod određenih zanimanja. Pored toga nedostatak sna i iscrpljenost, koji jesu simptomi anksioznosti mogu smanjiti vaše performanse i produktivnost.

Ukoliko vaš rad treba da podlegne oceni od strane nadreženih, strah od toga može samo da pogorša ionako krhko samopouzdanje.

Anksioznost simptomi

Jasno je da je anksioznost jedan začaran krug koji utiče na fizičko zdravlje, koje se zatim preliva i na vaše psihičko stanje, a samim tim i na odnose koje imate i koje gradite. Sve ovo vaš život čini u jednom trenutku izuzetno teškim i nepodnošljivim, što nikako ne bi trebalo sebi da dozvolite.

Iz kruga anksioznosti treba izaći što pre i uz pomoć jednog celovitog pristupa koji će uzeti sve ove faktore u obzir.

Upravo na ovoj ideji se i zasniva kvantna medicina i flasteri sa frekvencijama koji vam mogu pomoći i sa anksioznošću, jer telu pristupaju holistički posmatrajući telo kao energetski sistem i menjajući frekvencije narušenog elektromagnetnog polja u ćelijama. Akcenat se u ovom slučaju stavlja na nervni sistem.

B.E. WELL flasteri sa frekvencijama kao pomoć u rešavanju anksioznosti

Flasteri sa frekvencijma se uveliko primenjuju širom sveta kao pomoć u ublažavanju svih simptoma koji prate anksioznost. Pošto je anksioznost direktno povezana sa našim nervnim sistemom, B.E. WELL flasteri sa frekvencijama su tu da nervni sistem vrate u stanje ravnoteže.

B.E. WELL flasteri sadrže kombinaciju frekvencija koje deluju na naš nervni sistem tako što ga umiruju, slično onome što pokušavamo dok praktikujemo meditaciju ili jogu. Njihovo delovanje je celodnevno sve dok se flaster nalazi na telu, u proseku 5 do 10 dana.

Najbolji lek za anksioznost

Kvantni B.E Well flasteri se lepe na leđa u predelu kičme između lopatica, na grudnu kost ili dva prsta ispod pupka. U dodiru sa kožom frekvencije iz flastera se aktiviraju, šireći se po telu i delujući na naš nervni sistem. Ovi flasteri u sebi sadrže frekvenciju Zemlje koja dokazano ima pozitivna dejstva na naš nervni sistem i sva stanja koja su u vezi sa njegovim narušenim stanjem. Tako B.E. Well flasteri sa frekvencijama pomažu kod podizanja raspoloženje i nivoa energije, smanjenja napetosti i nervoze, povećavaju fokus i koncentraciju i poboljšavaju raspoloženje. Tačnije pomažu u ublažavanju svih onih simptoma koji prete anksioznosti.

Ono što flastere sa frekvencijama čini jedinstvenim i zbog čega su izbor pojedinaca i porodica koje se nose sa anksioznim stanjima jesu njihove karakteristitke.

Flasteri B.E. Well su:

 • Potpuno prirodni bez hemijskih jedinjenja u sebi ili drugih sastojaka
 • Deluju na vaš organizam konstantno dok su nalepljeni
 • Ne postoje nikakvi neželjeni efekti na vaš organizam
 • Ne zahtevaju dodatne proizvode
 • Vrlo su jednostavni za upotrebu
 • Mogu ih koristiti i deca
 • Preporuka su lekara i psihoterapeuta širom sveta

Flasteri sa frekvencijama predstavljaju inovativno rešenje za upravljanje anksioznim stanjima, nudeći praktičan i efikasan način za smirivanje uma i tela. 

Iskustva korisnika govore u prilog njegovoj efikasnosti i tome da im se nakon upotrebe znatno podigao kvalitet života i da su se rešili osećaja unutrašnje teskobe.


Ukoliko i vi želite da se priključite onima koji su anksiozno stanje uzeli pod svoju kontrolu, isprobajte B.E.Well flastere koje možete pronaći na našem web shopu.

Nedavni članci

Korpa0
Nema proizvoda u korpi.
Nastavi kupovinu
0