Bolovi u ramenu: Ublažite ove tegobe vrlo jednostavno

bolovi u ramenu i rukama

Bolovi u ramenu su učestali simptomi koji su se skoro svakom od nas desili makar jednom u životu. 

Ova vrsta bolova umanjuje pokretljivost ramena i ruku i otežava pravljenje vrlo jednostavnih pokreta kao što je podizanje ruke. Ko ih je iskusio zna da nekada i prosto pranje zuba zna da bude iscrpljujuće. 

Uzroka za nastanak bolova u ramenu je mnogo, počev od sedenja i nepravilnog držanja tela, emotivne napetosti, uticaja vremena, vlage, hladnoće, do povreda ili ozbiljnijih oboljenja. 

Dobro je znati da, kao i za sve vrste bolova u našem telu, i za ovu postoji niz jednostavnih i efikasnih metoda za njihovo ublažavanje i vraćanje pokretljivosti. 

H2: Razlozi za nastanak bolova u ramenu

Kada želimo da razumemo odakle dolaze bolovi u određenom delu tela, važno je upoznati se sa njegovom strukturom. Rame spada u jedan od najkompleksnijih delova tela koji nam omogućava čitav spektar pokreta i zbog toga je važno da bude dovoljno mobilno ali i dovoljno stabilno.

Rame se sastoji od od tri glavna dela: ključne kosti, lopatice i nadlaktične kosti, te brojnih mišića, tetiva i ligamenata koji ih povezuju.

Ključna kost povezuje grudni koš s nadlaktičnom kosti. Lopatica, ili skapula, je trouglasta kost koja leži na leđnom delu grudnog koša i povezana je sa ključnom kosti uz pomoć zgloba. Nadlaktična kost je duguljasta kost koja se proteže od lakta do ramena i omogućava pokrete ruku. Rameni zglob je obavijen zglobnom kapsulom ispunjenom tečnošću, čije zidove čine ligamenti koji spajaju mišiće za kost.

U svakom od delova ramenog zgloba može da nastane bol koja dovodi do delimičnih ili potpunih ograničenja u pokretima.

Kao najčešći uzroci bolova u ramenu izdvajaju se:
 

  • Preopterećenje mišića: Ponavljajući pokreti ili dugotrajno zauzimanje istog položaja tela mogu uzrokovati preopterećenje mišića ramena, što rezultira bolom.
  • Povrede kao što su istegnuća mišića, rupture tetiva ili dislokacije zgloba ramena mogu uzrokovati i akutnu i hroničnu bol i smanjenu pokretljivost ramenog dela.
  • Upala tetiva u ramenu, poznata i kao tendinitis, čest je uzrok bolova u ramenu. Ova vrsta upale najčešće zahvata tetive mišića rotatorne manžete.
  • Artroza: Degenerativna bolest zglobova kao što je artroza takođe može uticati na zglob ramena, uzrokujući bol, oticanje i ograničenu pokretljivost.
  • Upala burze (burzitis), kesice ispunjene tečnošću koja smanjuje trenje između mišića, tetiva i kostiju ramena, dovodi do bolova i smanjenja pokretljivosti ramena.
  • Loše držanje tela može izazvati neravnomerno opterećenje na ramenima i dugoročno dovesti do bolova i problema s pokretljivošću.
  • Sportske povrede: Sportisti su izloženi povećanom riziku od povreda ramena, posebno ako se bave sportovima koji zahtevaju ponavljajuće pokrete ruku, poput tenisa, bejzbola ili dizanja tegova. 

Na dosta faktora koji dovode do bolova u ramenu možemo i sami da utičemo. 

Pored pravilne fizičke aktivnosti i pravilnog držanja tela, jedan od načina na koji možemo da ublažimo tegobe sa ramenom jesu i flasteri sa frekvencijama. Flasteri sa frekvencijama su vrlo efikasni inovativni proizvodi kvantne medicine koji podstiču samoisceljenje i regeneraciju tela na prirodan način.

Recovery flasteri kao pomoć u tegobama sa ramenom

Flasteri sa frekvencijama Recovery sadrže frekvencije koje podstiču prirodan proces samoisceljenja tela i pomažu u ublažavanju bolova i upalnih procesa u organizmu.

upala zglobova lekovi, simptomi alergije na ambroziju, Zarastanje rana nakon operacije,
bolovi u ramenu prirodno olakšanje

Recovery flasteri sa frekvencijama podstiču cirkulaciju, pokreću regeneraciju tkiva i smanjuju upalne procese. Rezultat je veća fluidnost, manje tegoba i lakša pokretljivost ramena.

Frekvencije iz flastera se aktiviraju u dodiru sa kožom i u kratkom periodu nakon lepljenja mogu doneti olakšanje. Flasteri su vodootporni i lepe se baš na mesto bola, a u slučaju većih tegoba i jačih bolova preporučuje se postavljanje više flastera u bolnoj regiji. 

Za razliku od fizioterapije koja se takođe oslanja na terapiju frekvencijama i koja zahteva odlazak u ordinaciju, stručno osoblje i vremenski je ograničena, Recovery flastere sa frekvencijama možete primeniti sami na vrlo jednostavan način i obezbediti kontinuiranu terapiju u periodu od 5 do 10 dana, koliko se flasteri zadržavaju na koži. Posle toga se sami skidaju i mogu se zameniti novim. 

Nemaju neželjenih efekata i odlični su za osobe sa osetljivim želucem kojima klasične terapije analgeticima i lekovima generalno, ne prijaju.

bolovi u ramenu i nadlaktici

Pored velikog broja pozitivnih iskustava korisnika, flastere sa frekvencijama Recovery preporučuju i lekari i koriste ih kao dodatnu terapiju u tretiranju hroničnih bolova. 

Kako biste olakšali bolove u ramenu bez odlaganja, možete jednostavno poručiti Recovery flastere putem našeg online shopa, već sada.

Kako smanjiti mogućnost da se bolovi u ramenu ponovo jave

Kada se jednom oslobodimo bola u ramenu, važno je voditi računa i smanjiti mogućnost da se ova vrsta bola ponovo javi u budućnosti. 

U prevenciji bilo kog bola najvažniju ulogu imaju način i stil života. Pokušajte da uvedete u vašu svakodnevnicu pravilno redovno vežbanje, ishranu koja je bogata vitaminima, mineralima i proteinima i odmor. Pravilno redovno vežbanje jača mišiće ramena i poboljšava njihovu pokretljivost. 

Recovery flasteri sa frekvencijama mogu pomoći i u prevenciji jer doprinose opuštanju i regeneraciji mišića posle izlaganja naporu. Njihovim redovnim korišćenjem olakšaćete oporavak posle vežbanja i ojačati mišiće i okolna tkiva, koji čine osnovu pokretljivosti ramena.

bolovi u ramenu i ruci

Ono što vam takođe može pomoći u prevenciji bolova u ramenu jeste i pravilno postavljeno radno okruženje, naročito ukoliko mnogo vremena provodite sedeći. Potrudite se da sedite u udobnom položaju s pravilnom podrškom za leđa i ruke i sa adekvatnom visinom stola. 

I redovne masaže mogu da pomognu u sprečavanju bolova u ramenu, jer podstiču cikrulaciju krvi, opuštaju mišiće i smanjuju napetost u ovom delu tela. 

Iako nijedan bol nije prijatan, bolovi u ramenu dodatno dobijaju na značaju jer nas ograničavaju u pokretima koje koristimo u svakodnevnim aktivnostima. Kada i podizanje čaše postane teret, jasno je koliko je rameni zglob važan.

U prevenciji, a i u olakšanju bolova u ramenom pojasu, oslonite se na Recovery flastere sa frekvencijama čije delovanje nas može zaštiti i poštedeti neprijatnih situacija.

Nedavni članci

Korpa0
Nema proizvoda u korpi.
Nastavi kupovinu
0